Aktuali informacija

Nuo 2022-07-26 iki 2022-11-30. vykdome projektą Nr.S-178 ,,Dainavos bendruomenės psichologinio atsparumo įgūdžių ir socialinių – emocinių kompetencijų stiprinimas” ir kviečiame Kauno m. Dainavos rajono gyventojus aktyviai įsitraukti į nemokamas veiklas:

  • įvairaus amžiaus gyventojams skirtas Kūrybinės dirbtuves, kurios vyksta kas antrą trečiadienį 11 val. ir kas antrą ketvirtadienį 18 val. mūsų Centre. Kūrybinių dirbtuvių temos: siuvinėjimas, dekupažas, netradicinių uogienių virimas, karoliukų vėrimas, karpiniai, nėrimas, Sielos koliažas, tvarumo dirbtuvės, sveikų užkandžių ir pagardų gaminimas, piešimas ant šilko, Šv. Vėlinių puokščių gaminimas ir pan. Artimiausias susitikimas rugpjūčio 31 d. 11 val.
  • senjorams (65-+) skirtus kūrybinių ieškojimų užsiėmimus, kuriuos veda profesionali aktorė Edita Niciūtė. Užsiėmimai vyks mūsų Centre antradieniais 12 val.
  • Dainaviškius senjorus (65+) kviečiame pasidalinti savo pasakojimais rengiamai išleisti Istorijų knygai.
  • Savęs pažinimo per meną užsiėmimuose, skirtuose Simono Daukanto progimnazijos bendruomenei, kuriuos nuo rugsėjo ves profesionali psichoterapeutė Diana Vonžodaitė-Wind.
  • baigiamojoje projekto vakaronėje ,,Būkime kartu“, kuri vyks lapkričio mėn. Simono Daukanto progimnazijoje.

Mus rasite V.Krėvės pr. 49 (PC ,,Rėda”, atskiros durys nuo šešiolikaaukščio namo pusės).

Registruotis ir daugiau sužinoti galite telefonu 8 604 45835 arba elektroniniu paštu bukimekartucentras@gmail.com

Projekto partneris – Kauno Simono Daukanto progimnazija.

Projektinės veiklos bus įgyvendinamos iki 2022 11 30.

Projekto tikslas – Dainavos bendruomenės psichologinio atsparumo įgūdžių didinimas ir socialinių – emocinių kompetencijų stiprinimas.

Projekto biudžetas -30003,00 Eur.

Projektas finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis, kurį administruoja Sveikatos apsaugos ministerija.

 

Labai kviečiame aplankyti mus ATVIRŲ DURŲ DIENĄ š.m. birželio 11 d. (penktadienį) nuo 9 iki 16 val. patalpose V.Krėvės pr. 49A, Kaune (,,Rėdoje“, buvusiose ,,Kauno energijos“ patalpose).

Pristatysime projektą ,,Šeima-šeimai“, socialinės integracijos į darbo rinką projektą, Dainavos mainų biržą, kitas esamas ir planuojamas veiklas. Pabendrausime. Išklausysime Jūsų poreikius. Aptarsime bendradarbiavimo galimybes. 

Siekiant riboti dalyvių vienu metu skaičių, prašome registruotis ir pranešti planuojamą atvykimo laiką tel. 8 604 45835 arba el.paštu ingabraduniene@gmail.com.

Labas, jaunuoli!
Atšilus orams kviečiame Tave (vieną ar su draugais) išmokti vaikščioti juostomis! Tave mokys savo srities „profai“ – VšĮ Alternatyviai komanda, o truputį daugiau apie artėjantį užsiėmimą papasakos Kęstutis Žižys.
Kęstutis turi ilgametę sporto patirtį. Prieš penkerius metus prie Kauno muzikinio teatro pamatęs juostomis vaikščiojančius studentus, tada prie jų priėjo tik pabandyti, bet liko taip sužavėtas, jog iki šiol negali sustoti. Kęstutis teigia, jog yra ir ekstremali šio sporto versija, kai juostos kabinamos aukštai kalnuose, virš slėnių ar pastatų. Kęstutį šiame sporte labiausiai žavi ne buvimas aukštai debesyse, o tai, jog juostas galima pasikabinti tiesiog gamtoje ir sportuojant gerinti ne tik fizinę, bet ir psichologinę savo sveikatą.
Vaikščiojimas ant plonytės juostos, ištemptos tarp medžių viršūnių, skamba rizikingai, ar ne? Mums patiems buvo sunku patikėti, tačiau per penkerius metus Kęstučiui neteko susidurti su traumomis, susijusiomis su vaikščiojimu juosta. Negana to, Kęstutis vardina sritis, kuriose fizinė ir psichologinė sveikata gali pagerėti nuo vaikščiojimo juosta: laikysena, lavinama pusiausvyra, užkertamas kelias traumoms, ypatingai stiprinami liemens raumenys, o iš psichologinės pusės lavinama koncentracija ir mažinamas stresas.
Nežinau kaip jūs, tačiau mes esame susidomėję ir norime išbandyti, tik nelabai norėtume apsijuokti, todėl klausėme Kęstučio, ko reikia norint pasiruošti? Pradedant užsiimti šiuo sportu nėra jokių specialių reikalavimų aprangai. Tą galima išbandyti net ir su kostiumu, bet kadangi tai yra sportas, visada yra smagiau turėti sportavimui tinkamus drabužius, nors džinsinės kelnės tikrai nemaišys. Patogiausia ir geriausia vaikščioti basomis kojomis, tačiau jeigu būna šalčiau, siūloma rinktis plonapadę avalynę. Tad krepšinio ar bėgimo bateliai su storu kulnu nėra labai tinkami. Netinka ir aukštakulniai, nors gerai išmokus, ant juostos merginos gali eiti ir su batais tikrai aukštu kulnu.
Išsiaiškinome, kaip apsirengus reikia ateiti. O gal yra pratimų, kuriuos atliekant galima geriau pasiruošti būsimam vaikščiojimui juostomis? Nors veikla išties netradicinė ir nelabai į ką nors panaši, Kęstutis pataria, jog pasiruošti galime namuose pabandydami užsimerkdami atsistoti ant vienos kojos. Jei lengva, dar galime koją ištiesti į priekį bei šonus. Taipogi yra ir kitų užsiėmimų, galinčių padėti pasiruošti – tai sportas, susijęs su pusiausvyros išlaikymu, riedlentės, riedučiai ar tiesiog pramoginiai šokiai.
Nors tai yra individualus sportas, tačiau su komanda visada smagiau, tad nesidrovėk, kalbink draugus, sek Facebook‘e Visi savi Kaune naujienas dėl tikslesnės užsiėmimo vietos. O jei turi noro tiesiog stebėti iš šalies, tai labai nenustebk, kai Tave pakalbins jaunimo darbuotojai ar pats Kęstutis, kuris, kaip sako, visada noriai pakviečia jaunimą išbandyti šį užsiėmimą. Jeigu dar turi klausimų, rašyk mums arba patyrinėk pats https://www.alternatyviai.lt/.
KVIETIMAS MUZIKALIEMS DAINAVIŠKIAMS
Dainuojate ar grojate? Dirbate pramonės rajone ar gyvenate aplink? Būtų įdomu sudalyvauti muzikiniame eksperimente?
Tuomet tapkite bendrakūrinio dalimi!🤩 Jo metu visi dalyviai dainuos ir/ar muzikuos žinomą kūrinį. Dalyvių mentore bus muzikos terapeutė, specialiosios pedagogikos ekspertė, dainuojamosios poezijos atlikėja Ilona Papečkytė.
👉 Iki gegužės 17 d. 12:00 imtinai kviečiame registruotis į vietos turtų banką – pasidalinti savo muzikiniais gebėjimais. (registracijos forma čia – https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfY8N…/viewform)
❗️ Pirmasis susipažinimo susitikimas su muzikiniais vietos turtais – gegužės 17 d. 17:30. Jame galima dalyvauti ir dar galutinai neapsisprendus, nes plačiau papasakosime apie idėją, aptarsime eigą, sutarsime sekančių susitikimų datas.
Vėliau numatomos kelios konsultacijos-repeticijos, po jų vyks kūrinio įrašymas įrašų studijoje ir galiausiai – kūrinio video klipo demonstracija „Draugystės meno” didžiojo renginio metu.

Nuotolinė ekskursija-paskaita „Pramonės rajonas: architektūrinė ir urbanistinė raida“

Balandžio 31 d. nuo 12 val. proga pietų pertrauką praleisti prasmingai.
Virtualaus pasivaikščiojimo metu bus atsakyta į klausimus:
🤔 Kada gimė idėja čia plėtoti miesto pramonę?
🧐 Kas čia buvo iki atsirandant gamyklų korpusams?
🤨 Kokią vietą ši teritorija užėmė miesto plėtros vizijose?
Žiniomis dalinsis dr. Paulius Tautvydas Laurinaitis, architektūros ir urbanistikos istorikas, KTU ASI Architektūros ir urbanistikos tyrimų centro tyrėjas.
https://www.facebook.com/events/918941782190346

📣 KAIMYNŲ DISKUSIJA DĖL KIEMO GRAŽINIMO

Diskusijos metu:
👉 išgirsime ir aptarsime idėjas, išsakytas ankstesnės kaimynų diskusijos dėl kiemo metu
👉 kartu išrinksime vieną idėją, kuriai ir skirsime savo energiją
👉 sužinosime apie „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” programą „Fluxus kiemas” (bendruomenės ir menininko kooperaciją kieme)
✍️ O iki tol – pasirinkite temą/-as, kuri/-ios jums labiausiai „skamba”:
1. PARKELIS: daugiamečių augalų zonos, medeliai, suoleliai, sutvarkyti takeliai
2. POILSIO/REKREACINĖ ZONA: bendruomenės daržas, basų pėdų takas, poilsio salelės su suoliukais, lauko kinas
3. NESTANDARTINIS SPORTO OBJEKTAS + AKTYVIŲ VAIKŲ ŽAIDIMŲ ERDVĖ
4. INTERAKTYVIOS SKULPTŪROS: nuotaikingi meno objektai, į kuriuos galima įeiti/užlipti/pajudinti/atsisėsti/pasislėpti/nusifotografuoti/sumodeliuoti/… .

Kvietimas dalyvauti nemokamose edukacijose

VšĮ Edukacijos centras „Saulėtekis” kviečia vaikus dalyvauti projekte ,,Kernavė – lietuviškoji Pompėja”, daugiau informacijos: https://sauletekis24.wordpress.com/2021/02/06/projektas-kernave-lietuviskoji-pompeja/
Taip pat netrukus, nuo balandžio mėn. bus galima dalyvauti šiame projekte:  https://sauletekis24.wordpress.com/2021/02/20/as-inzinierius/

 

Kvietimas dalyvauti nemokamose edukacijose

VšĮ Edukacijos centras „Saulėtekis” kviečia vaikus dalyvauti projekte ,,Kernavė – lietuviškoji Pompėja”, daugiau informacijos: https://sauletekis24.wordpress.com/2021/02/06/projektas-kernave-lietuviskoji-pompeja/
Taip pat netrukus, nuo balandžio mėn. bus galima dalyvauti šiame projekte:  https://sauletekis24.wordpress.com/2021/02/20/as-inzinierius/